Jadłospis

9 – 13 czerwca 2025

 

 

śniadanie obiad   I danie obiad II danie podwieczorek
poniedziałek pieczywo mieszane z masłem 65g.[1,7], szynka gotowana 20g., pasta z groszku zielonego z pomidorem 10g. [7] papryka, herbata z cytryną, borówka zupa z kalarepą, ziemniakami 300g. [6,9,10] makaron z serem twarogowym 150/220g. [1,7], jabłko

kompot wieloowocowy/woda

bułka z masłem 35g.[1,7], kiełbasa szynkowa 20g.,  rzodkiewka, rukola herbata owocowa
wtorek wek z masłem 30g.[1,7], powidła, chleb orkiszowy z masłem pietruszkowym 10g.[1,7],  płatki owsiane na mleku 160g. [1,7], ananas, herbata owocowa rosół z makaronem jajecznym, natką pietruszki 250g.[1,3,6,9,10] gulasz drobiowy z papryką, cebulą 120/150g. [1,6,9,10], ryż 120/180g.[6,7,9,10], warzywa gotowane 80g. (marchew, brokuł, kalafior) kompot wiloowocowy /woda Actimel [7], herbatnik be-be 16g.[1,7,8]

 

środa bułka z masłem 65g.[1,7], polędwica sopocka 20g., pasta jajeczna 10g.[3,7], pomidor, herbata owocowa,

banan

zupa  jarzynowa (marchew, fasolka,kalafior, groszek) 250g.-zabielana [6,7,9,10] ryba Miruna 70/100g. [1,3,4,6,9,10], ziemniaki 120/150g.[7], surówka z marchewki, jabłka 80g., kompot wieloowocowy/woda galaretka z borówkami 200g., rurka waflowa 10g.[1,3,7,8]
czwartek rogal z masłem 45g.[1,7], dżem., chleb pokrzywowy z masłem,szczypiorek 10g.[1,7],kakao 150g.(laktoza),

jabłko

herbata z cytryną

zupa brokułowa z natką pietruszki, ryżem 250g. [6,9,10] kotlet mielony-wieprzowa 70/110g.[1,3,6,9,10], ziemniaki 120/150g.,[7] buraczki

100g., kompot wieloowocowy/woda

babka piaskowa 45g. [1,3,7] herbata owocowa
piątek pieczywo mieszane z masłem 65g.[1,7], jajko 50g.[3], pasta z awokado z czosnkiem 10g., ogórek, szczypiorek, herbata owocowa, gruszka zupa pomidorowa z makaronem 250g.[1,6,9,10] kasza jaglana na mleku z musem truskawkowym 250/320g. [7], kompot wieloowocowy/woda

 

wek z masłem 35g.[1,7], ser żółty 15g.[7], pasta z ciecierzycy z natka pietruszki 10g.[7], papryka, herbata z cytryną

Alergeny: 1-gluten,2-skorupiaki i produkty pochodne, 3-jaja i produkty pochodne, 4- ryby i produkty pochodne, 5-orzechy ziemne (arachidowe) i produkty pochodne; 6- soja i produkty pochodne; 7-mleko i produkty pochodne; 8- orzechy; 9-seler 10-gorczyca; 11- sezam; 12- dwutlenek siarki, 13 łupin; 14- mięczaki

Zgodnie z informacją od producentów użyte produkty gotowe np. wędliny, kakao, ser żółty, herbata, koncentrat pomidorowy, herbatnik, mogą zawierać alergeny : ziarna sezamu,  glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera, gorczycy.