19 – 23 maja 2025
śniadanie obiad I danie obiad II danie podwieczorek poniedziałek pieczywo mieszane z masłem 65g.[1,7], szynka gotowana 20g., ser twarogowy z szczypiorkiem 10g. [7] ogórek, herbata z cytryną, banan zupa pomidorowa z makaronem, koperekiem 300g. [1,6,9,10] kasza manna na mleku z cynamonem 300/350g. [1,7], gruszka kompot wieloowocowy/woda
bułka z masłem 35g.[1,7], kiełbasa szynkowa 20g., rzodkiewka, rukola herbata owocowa wtorek wek z masłem 30g.[1,7], powidła, chleb orkiszowy z masłem pietruszkowym 10g.[1,7], płatki owsiane na mleku 160g. [1,7], herbata owocowa, jabłko rosół z kaszą manną, natką pietruszki 250g.[1,6,9,10] udko z kurczaka 80/140g.[6,9,10], ziemniaki 120/150g.[7], surówka z sałaty lodowej z słoneczkiem, z dipem jogurtowym 100g.[6,7,8,9,10], kompot /woda kisiel owocowy z gruszką 200g., rurka waflowa 10g.[1,3,4,7,8]
środa bułka z masłem 65g.[1,7], polędwica sopocka 20g., pasta jajeczna 10g.[3,7], papryka, herbata owocowa, gruszka
zupa ogórkowa z ziemniakami, koperkiem 300g.-zabielana [6,7,9,10] zapiekanka z filetem z indyka, ryżem, w sosie słodko- kwaśnym, z groszkiem, kukurydzą, żółtym serem 200/250g.[6,7,9,10] kompot wieloowocowy/woda
budyń waniliowy 150g.[7], truskawka, herbatnik be-be 10g.[1,7,8] czwartek strucla z masłem 45g.[1,7], dżem., chleb pokrzywowy z masłem, szczypiorkiem 10g.[1,7], kakao 150g.[7] arbuz
herbata z cytryną
rosół z makaronem jajecznym, z natką pietruszki 250g.,[1, 3,6,9,10] pieczeń rzymska, wieprzowa 70/110g.[1,3,6,9,10], kasza bulgur 120/150g.[1,7,6,9,10], sos pieczarkowy 50g.[1,7,6,9,10], buraczki gotowane 100g. kompot wieloowocowy/woda
ciasto marchewkowe 45g. [1,3,8] piątek pieczywo mieszane z masłem 65g.[1,7], pasta z makreli [4,6,9,10], jajko [3] ogórek, szczypiorek, kawa zbożowa na mleku [1,7], mango herbata owocowa zupa jarzynowa z ryżem, z fasolką, brukselką 250g.[1,6,9,10] kluski na parze z koktajlem truskawkowym 250/300g.[1,3,7], kompot wieloowocowy/woda
wek z masłem 35g.[1,7], ser żółty 15g.[7], pasta z ciecierzycy z natka pietruszki [7], pomidor, herbata z cytryną
Alergeny: 1-gluten,2-skorupiaki i produkty pochodne, 3-jaja i produkty pochodne, 4- ryby i produkty pochodne, 5-orzechy ziemne (arachidowe) i produkty pochodne; 6- soja i produkty pochodne; 7-mleko i produkty pochodne; 8- orzechy; 9-seler 10-gorczyca; 11- sezam; 12- dwutlenek siarki, 13 łupin; 14- mięczaki
Zgodnie z informacją od producentów użyte produkty gotowe np. wędliny, kakao, ser żółty, herbata, koncentrat pomidorowy, herbatnik, mogą zawierać alergeny : ziarna sezamu, glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera, gorczycy.