Jadłospis

25 – 29 listopada 2024 r

 

 

śniadanie obiad podwieczorek
poniedziałek bułka z masłem 60g.[1,7], szynka gotowana 20g. pasta z jajeczna z szczypiorkiem 10g.[3,7] ogórek, herbata z cytryną ,kiwi

 

zupa grochowa z ziemniakami 250g. [6,7,9,10]

makaron z serem twarogowym 180/200g. [1,7] jabłko, kompot wieloowocowy/woda

 

 

pieczywo mieszane z masłem 35g.[1,7]polędwica sopocka 20g.,pomidor, kompot truskawkowy
wtorek wek z masłem 30g.[1,7], miód, chleb słonecznikowy z masłem pietruszkowym 10g.[1,7] płatki kukurydziane na mleku 160g.[1,7]

gruszka,herbata z cytryną

zupa rosół z ryżem, natka pietruszki 250g.

[6,9,10]bogracz wieprzowy z ziemniakami, papryką,  ogórkiem kiszonym, pieczywem 230/350g.[1,6,9,10],mus owocowy Kubuś

kompot wieloowocowy/woda

 

 

deser jogurtowy z brzoskwinią, bananem 150g.[7]biszkopty 15g.[1,3,8]
środa pieczywo mieszane z masłem 60g.[1,7]kiełbasa szynkowa 15g.[6], pasta z ciecierzycy z pomidorem 10g.[7], papryka, herbata owocowa

pomarańcza

 

zupa jarzynowa  z kaszą manną, natką pietruszki 300g. [1,6,9,10]

pieczeń z schabu 70/100g.[1,6,9,10], kasza bulgur 120/150g.[1,7,6,9], kapusta biała gotowana z koperkiem 100g.[7,6,9]

kompot wieloowocowy/woda

jabłecznik 45g.[ 1,3,7,8]

herbata z cytryną

czwartek strucla z masłem 45g.[1,7],dżem, chleb orkiszowy z masłem, szczypiorkiem 10g.[1,7,8] kakao 200g.[7]ananas herbata owocowa zupa kalafiorowa z natką pietruszki 250g. [6,9,10]nuggetsy drobiowe 70/110g.[1,7,6,9,10] ziemniaki 120/180g.[7] surówka z sałaty lodowej z słonecznikiem 100g. (pomidor koktajlowy, koperek)kompot wieloowocowy/woda

 

 

soczek owocowy,

herbatnik be-be 16g. [1,7,6,8]

piątek pieczywo mieszane z masłem 60g. pasta z makreli w sosie pomidorowym 15g.[4,9,10], jajko 30g.,[3], ogórek, herbata z cytryną

banan

 

zupa szpinakowa z lanym ciastem -zabielana 300g. [1,3,7,6,9,10]

kluski na parze z polewa budyniową 180/250g. [1,3,7,8],mandarynka

kompot wieloowocowy/woda

pieczywo mieszane z masłem 35g., ser żółty 15g.[7],sałata, pomidor [1,6,8] herbata owocowa

Alergeny: 1-gluten,2-skorupiaki i produkty pochodne, 3-jaja i produkty pochodne, 4- ryby i produkty pochodne, 5-orzechy ziemne (arachidowe) i produkty pochodne; 6- soja i produkty pochodne; 7-mleko i produkty pochodne; 8- orzechy; 9-seler 10-gorczyca; 11- sezam; 12- dwutlenek siarki, 13 łupin; 14- mięczaki

Zgodnie z informacją od producentów użyte produkty gotowe np. wędliny, kakao, ser żółty, herbata, koncentrat pomidorowy, herbatnik, mogą zawierać alergeny : ziarna sezamu,  glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera, gorczycy.