ŚNIADANIE DAJE MOC 3A

Jesteśmy jedną ze szkół, która zgłosiła się do programu „Śniadanie Daje Moc”. W związku z tym, organizujemy w klasach wspólne spożywanie posiłku, rozmawiamy na tematy związane ze zdrowym odżywianiem i prezentujemy uczniom materiały dydaktyczne z tym związane. 6 XI 2015r. w związku z Europejskim Dniem Zdrowego Jedzenia i Gotowania przygotowaliśmy wspólnie właśnie takie, drugie śniadanie.

IMG_20151106_085304

W naszym menu znalazło się ciemne wieloziarniste pieczywo, pomidory, rzodkiewki, szczypiorek, rukola, szpinak, kiełki rzeżuchy i rzodkiewki, ser żółty i pleśniowy, jajko, sałata, papryka, a do picia herbatka z cytryną. Marchewkowe paluchy zostały podane w formie deseru.

IMG_20151106_084344

Uczniowie zatem mieli możliwość skosztowania czegoś nowego, a w tej ciekawej formie, w jakiej zostało to podane, przekonali się, że wcale nie są to straszne rzeczy!

IMG_20151106_090041 IMG_20151106_090125 IMG_20151106_090130

Przygotowując i spożywając razem posiłek przypomniane zostały również zasady dobrego zachowania się przy stole.

IMG_20151106_094129

Wielkość czcionki
Kontrast